divendres, 17 de febrer del 2012

MANIFEFST PER L'ESCOLA PÚBLICA DEL CAMP DE MORVEDRE

MANIFEST PER L’ESCOLA PÚBLICA DEL CAMP DE MORVEDRE

Una educació pública de qualitat constitueix una conquesta irrenunciable de la nostra democràcia, sense la qual difícilment es pot parlar de justícia social i, encara menys, d’igualtat d’oportunitats. Una educació de tots i per a tots és un pilar bàsic per al creixement personal de cada individu, així com per al desenvolupament d’un país en el seu conjunt. Per tot açò, davant el deteriorament de les escoles públiques valencianes, conseqüència directa de les retallades que amb l’excusa de la crisi porta a terme el Govern valencià, no podem quedar impassibles.

La deriva de les decisions polítiques adoptades que estan abocant-nos a un augment de les desigualtats econòmiques i socials, resulta especialment preocupant per:

· La progressiva eliminació o reducció de programes exitosos d’atenció a la diversitat com ara els PDC, els de Compensatòria, o la progressiva reducció de professorat en els Tallers de la Formació Professional.

· La concertació generalitzada del batxillerat als centres privats està restant a l’Ensenyament públic uns diners que necessita.

· El lliurament vergonyós de sòl públic al negoci de l’ensenyament privat.

· El deficient finançament de l’educació que fa que vivim a una de les últimes comunitats autònomes en inversió per alumne i una de les primeres en fracàs escolar. Per una altra banda, ens trobem en una situació d’impagament de les beques de menjador.

· La massificació de les aules, moltes de les quals excedeixen la ràtio establerta per la LOE. Cal sumar-hi el retard generalitzat en el pagament als centres de les partides bàsiques per a despesa de funcionament.

· Molts centres de la comarca presenten dèficit de professorat per culpa dels injustificables retards de la Conselleria a cobrir les baixes de llarga durada (les de menys de 15 dies ni s’ho planteja)

Garantir a l’alumnat una educació digna suposa dotar el professorat dels mitjans necessaris amb la garantia d’unes condicions adequades de treball. L’educació pública no és un luxe del que es puga prescindir en època de crisi. Altrament, hauria de ser una inversió de futur i una garantia de cohesió social i de salut democràtica. L’ensenyament públic constitueix, en definitiva, una de les bases fonamentals de l’estat social, democràtic i de dret. Quan l’ataquen, es lesiona greument el dret que tot ciutadà té a rebre una EDUCACIÓ DIGNA i DE QUALITAT. I toca defensar-la.

NO AL DECRET DE RETALLADES!

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT DE TOTeS i PER A TOTeS!

PARTICIPEU-HI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada